Blogi

Jaamme teille inspiraatiota HR:stä, johtamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

20 / 02 / 17

Urapolun tienristeyksessä

Tiesin jo lukioikäisenä mikä minusta tulee isona, se tuntui silloin itsestään selvältä valinnalta ja juuri oikealta minulle. Vuosi takaperin tein viimeisiä työtunteja toimialalla, jossa luulin tekeväni töitä eläkeikään asti. Kyllä, pelottavaa! En ollut pitkään aikaan tuntenut motivaatiota työtäni kohtaan ja luulin sen ensiksi johtuvan työpaikastani ja yrityskulttuurista. Pitkän pohdinnan jälkeen ymmärsin, että oli kyse jostain muusta. En tuntenut enää sitä samaa paloa ja innostusta omalle alalleni, jota olin aina ennen tuntenut.

Ymmärrettyäni tämän minuun iski paniikki. Miten minä voisin vaihtaa alaa? Minulla on niin sanotusti ”kapea koulutus” – miten siitä voi olla hyötyä toisella toimialalla? Miten voisin hyödyntää toisessa ammatissa työkokemustani yhdeltä tietyltä alalta? Otin yhteyttä ystävään, joka työskentelee rekrytointien parissa sparrausta varten. Hän antoi minulle kullan arvoisia vinkkejä, miten toimia ja patisti minua uskaltamaan hyppäämään tuntemattomaan työnhakuviidakkoon.

Lähdin siitä, minkälaisissa työtehtävissä pystyisin hyödyntämään aikaisempaa osaamistani sekä millä alalla haluaisin työskennellä. Tämän jälkeen laadin CV:ni ja ansioluetteloni uudestaan ja sovelsin sitä jokaista hakemaani tehtävää varten. Nostin esiin omat taitoni ja kokemukseni, sekä miksi juuri minä olisin oikea henkilö tehtävää varten omalla osaamisellani. Ja jotta tämä alan vaihdos ei kuulostaisi liian helpolta, niin haluan painottaa, että se oli usein todella turhauttavaa ja vaikeata. Joka kerta kun minuun iski tunne, että ei tästä tule mitään ja olin valmis heittämään hanskat tiskiin, muistutin itseäni miksi olin ryhtynyt tähän.

Moni yritys haluaa henkilön, jolla on asiaankuuluva koulutus ja monen vuoden työkokemus toimialalta. Tunsin monesti toivottomuutta, mutta lopulta löysin työtehtävän, joka vaikutti jännittävältä ja alalta joka oli pitkään kiehtonut minua. He eivät hakeneet henkilöä, jolla oli tietty koulutus. He etsivät henkilöä jolla oli kokemusta, joka minulta jo löytyi. Hain tähän työtehtävään ja minut kutsuttiin haastatteluun. Valmistauduin erityisen hyvin haastatteluun, jotta olisin täydessä iskussa.

Pääsin jatkoon työnhakuprosessissa ja lopulta minulle tarjottiin työtä HR-koordinaattorina Wise Consultingilla. Arvatkaa mitä vastasin työtarjoukseen? – kyllä, kyllä, kyllä! Tänään teen töitä yhdessä uravalmentajien kanssa, jotka auttavat ihmisiä ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Se voi olla seuraava askel Wise konsernin sisällä, tai ihan uusi työpaikka tai miksei alan vaihto. Suunnan vaihtaminen uralla voi tuntua mahdottomalta ja pelottavalta, mutta minä olen oiva esimerkki siitä, että se on mahdollista. Tänään olen juuri oikealla (työ)paikalla!

Minun parhaat vinkit sinulle, joka miettii alan vaihtoa: älä anna periksi, näe vaivaa tehdessäsi työhakemusta, käytä verkostoitasi ja ennen kaikkea muista kertoa ympärillä oleville ihmisille, että mietit alan tai työpaikan vaihtoa.

Sandra Berglin, HR-Koordinaattori, Wise Consulting

Laita hyvä kiertämään

Ota yhteyttä!

Jätä viesti, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.