Blogi

Jaamme teille inspiraatiota HR:stä, johtamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Föregående

Visa alla inlägg

Nästa

03 / 04 / 17

Vieraileva tähti Riikka Mattila; HR – älä odota. Toimi!

Järjestimme viime perjantaina HR – ÄLÄ ODOTA. TOIMI! – aamupalan. Olimme kutsuneet Scandicin henkilöstöjohtajan Riikka Mattilan alustamaan keskustelua. Riikka on oikea toiminnan nainen, joka on saanut paljon aikaiseksi yhdessä tiiminsä kanssa. Tämä tuli todistetuksi, kun Scandic voitti suurten yritysten sarjassa Great Place to Work 2017 tittelin. Onnea! Kysyimme Riikalta pari kysymystä hänen omasta HR filosofiastaan sekä miten tuloksia saavutetaan. Lue ja inspiroidu! 

Mitkä ovat olleet avainasiat Scandicin HR:n onnistumisessa? 

Selkeät liiketoimintastrategian mukaiset tavoitteet. Osaava, innostunut, kehittyvä ja aikaansaava HR-tiimi. Osallistava tapa viedä asioita käytäntöön sekä aktiivinen läsnäolo ja vuorovaikutus organisaatiossa. Huippuesimiehet, jotka rohkeasti lähtevät kokeilemaan ja toteuttamaan uusia asioita. Viimeisenä muttei vähäisimpänä positiivisen kierteen aikaansaaminen.

Miten olet pärjännyt pienen HR-tiimin kanssa niin isossa organisaatiossa? 

Esimiesten rooli HR-prosessien toteuttajana on merkittävä. HR keskittyy prosessien, toimintatapojen ja työkalujen kehittämiseen sekä valmentamiseen. Erityisesti olemme panostaneet hyvään johtamiseen ja esimiestyöhön – siihen että esimiehillä olisi mahdollisimman hyvät valmiudet hyvän työntekijäkokemuksen vahvistamiseen. On myös valittava, mitä tekee ja oikeissa asioissa on osattava käyttää kumppaneita.

Kerro haastavimmasta vaiheesta työssäsi ja miten ratkoitte tämän?  

Kyllä se taitaa olla hetkittäinen uskonpuute tai kärsimättömyys, joka kyllä nopeasti menee myös ohi. On osattava hakea ympärilleen ihmisiä, jotka vahvistavat ja täydentävät itseä.

Kolme konkreettista vinkkiä tuloksen saavuttamiseen?

  1. Osallista avainhenkilöt tahtotilan ja suunnan määrittelyyn. Tarvitset samaan maaliin pelaavia kavereita. Yksin et saavuta tuloksia.
  2. Varmista, että tahtotilalla on merkitystä sinulle itsellesi. Aidosti innostunut ihminen saa aikaan enemmän.
  3. Vahvista positiivista. Kehu, kiitä, arvosta.

Millä kolmella sanalla kuvailisit Scandicin työkulttuuria? 

Välittävä, tuloshakuinen ja kokeileva. Kulttuurin taustalla vaikuttavat arvot Be Caring, Be You, Be a Pro ja Be Bold. Missiomme on luoda erinomaisia hotellikokemuksia kaikille – tämä edellyttää sellaista työkulttuuria, missä aidosti välitämme toinen toisestamme (tiimikavereista, asiakkaista, yhteisöstä) ja rohkeasti laitamme persoonamme peliin palvellessamme vieraitamme. Visiomme olla maailmanluokan hotelliyritys tarkoittaa sitä, että meidän on ammattilaisina tehtävä työmme vastuullisesti ja jatkuvasti tuunattava ja parannettava tekemistämme. Ihminen on onnellinen merkityksellisessä työssä, missä saa olla oma itsensä, jossa saa osakseen välittämistä ja arvostusta, jossa saa hyödyntää omaa osaamistaan ja oppia jatkuvasti uutta sekä vaikuttaa ja kokeilla uusia tapoja tehdä asioita.

Kiitos Riikka!

Laita hyvä kiertämään

Ota yhteyttä!

Jätä viesti, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.