Case Kaito | Inhouse-rekrytointikumppanuus oli tuloksia ja näkemyksiä – ”Yritys ei ole kasvuyritys, jos rekrytointi ei vedä”

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Case Kaito | Inhouse-rekrytointikumppanuus oli tuloksia ja näkemyksiä – ”Yritys ei ole kasvuyritys, jos rekrytointi ei vedä”

Inhouse-rekrytointikonsultti Julia Harjula haluaa uida asiakkaan arkeen, luoda muutosta tekemällä ja tuoda näkemystä rekrytointiprosessin ja työnantajamielikuvan kehittämistyöhön.

Isot kasvutavoitteet, kaksinumeroiset rekrytointitarpeet ja kuuma osaajamarkkina niche-mausteella.

Se on vaativa yhtälö, jota Wise Consultingin rekrytointikonsultti Julia Harjula ja Kaiton People & Cuture Lead Aino Ilkka lähtivät yhdessä ratkaisemaan.

Muutos tehdään tekemällä, eikä rekrytointi ole poikkeus

Hypätään ajassa kuukausiin ennen inhouse-rekrytointikumppanuuden alkua. Aino Ilkka oli juuri aloittanut työnsä Kaitolla.

Kaito on asiantuntijatalo, jonka konsultit auttavat Suomen suurimpia yrityksiä viemään läpi datavetoisia transformaatioita. Yritys on itsekin muutoksen keskellä: se tavoittelee isoa kasvua, kehittää tavoitteellisesti yrityskulttuuriaan ja on matkalla ajatusjohtajuuteen.

Ilkan rooli oli uusi ja sen myötä hänen pöydällään oli lukuisia laajoja HR-kokonaisuuksia.

– Päädyin hakemaan inhouse-rekrytointikumppania, koska se on työtä, jota on tehtävä koko ajan kalenteriin lukittujen aikojen sijaan.

Ilkan tähtäimessä oli konsultti, joka työskentelee itsenäisesti, osaa tehdä Kaiton näköistä viestintää ja hallitsee hyvän hakijakokemuksen luomisen.

Wise Consultingin rekrytointikonsultti Harjula ottikin haltuunsa koko kaaren aina ensimmäisestä yhteydenotosta työsopimukseen.

Samalla hän tuki Kaitoa rekrytointiprosessin kehittämisessä ja employer branding -työssä.

– Muutos tehdään tekemällä, ei slidejä kirjoittamalla, Harjula kertoo filosofiastaan.

Avoin yrityskulttuuri mahdollistaa avoimen kandiviestinnän

Kaiton tavoite oli kova: seuraavien kuukausien aika taloon piti saada 15 uutta datan ja analytiikan asiantuntijaa.

– Inhouse-rekrytoinnin suola on se, että kerron tarinaa sisältäpäin. Siksi minulle on tärkeää päästä nopeasti kiinni asiakkaan arkeen, Harjula sanoo.

Ensimmäisinä päivinä hän kuuli Kaiton arvoista, visiosta ja missiosta ja teki syväsukelluksen rekrytoinnin näkökulmasta haastavaan it-maailmaan.

– Kaitolla asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä. Avoimuus oli helppo siirtää kandiviestintään, kun pystyin keskustelemaan kaikesta aina urapolkuja ja palkkaa myöten.

– Meillä on luottamuksen ja joustavuuden kulttuuri, jossa ei vain haarukoida uutta ja kiiltävää. Haluamme ymmärtää, mitä kukakin kandidaatti voisi meillä oppia ja mitä taas tuoda pöytään, Ilkka jatkaa.

Inhouse-rekrytoija kantaa tekemisen taakan, mutta päätöksentekoa ei voi ulkoistaa

Ilkka kertoo Harjulan saaneen kandeilta kehuja sekä sujuvista prosesseista että hyvistä ja syvistä keskusteluista.

Harjula puolestaan kiittää kaitolaisia siitä, että he sitoutuivat rekrytointiprosessiin.

Inhouse-rekrytoinnissa lopullinen päätösvalta on aina asiakkaalla. Hienoimmatkin prosessit valuvat hiekkaan ilman molemmin puoleista sitoutumista.

Vastuunjaon on oltava selvillä.

– Kaiton väki mahdollisti tulosten saavuttamisen ottamalla vastaan melkoisiakin kierrepalloja vaikkapa haastatteluaikojen suhteen. He ymmärsivät, että arjen tekemisen voi ulkoistaa, mutta päätöksentekoa ei.

Inhouse-rekrytointikumppanuus näkyy rekrytointituloksissa ja HR-kehitystyössä

Harjula työsti rekrytoinnin rinnalla Kaitolle employer branding -käsikirjan. Työt tukivat toisiaan.

– Rekrytoinnista saa paljon tietoa työnantajamielikuvan kehittämiseen. Ollaanko kärryllä palkkatasosta, mitä etuja muut tarjoavat, millaisia asioita ulkopuoliset ihmiset Kaitossa arvostavat ja mikä osuu ensimmäisenä silmään?

Hyvä inhouse-rekrytoija huolehtii aina, ettei tieto katoa yrityksestä hänen mukanaan. Harjula dokumentoi kaiken ja osallistui hänen jälkeensä talossa aloittaneen vakituisen rekrytoijan perehdytykseen.

Wise Consultingin ja Kaiton yhteistyö oli Ilkan ensimmäinen kokemus inhouse-rekrytointikumppanuudesta. Se antoi enemmän kuin hän osasi odottaa.

– Julia ei pelkästään tykittänyt rekrytointia. Wise Consulting on niin läsnä alalla, että sain häneltä todella arvokasta sparrailuapua.

Kaiton ja Wise Consultingin menestyksekäs yhteistyö on liiketoiminnan suunnan kannalta oleellista.

– Yritys ei ole kasvuyritys, jos rekrytointi ei vedä.

hanna_s

Haluaisitko sinäkin kehittää organisaatiotasi seuraavalle tasolle?

Poimintoja sinulle

Wise Paper

HR-kysely 2020 | Mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu?

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä...
Lataa raportti
Asiakastarinat

Osaamisen kehittäminen strategiamuutoksen tukena | Case Stockmann

Viiden kuukauden Interim Talent Manager -pestin päätavoitteena oli luoda aidosti asiakaskeskeisyyttä edistävä talent management -strategia...
Lue lisää
Blogi

Yhteistoiminta osana päivittäistä työarkea

Yhteistoimintaneuvottelut resonoi suomalaisille lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Aina, kun ”yt” nousee esille puheessa tai tekstissä,...
Lue lisää
Wise Video

Wise Video | Matkalla kohti tavoitteellista OKR-arkea | Case Enfuce

Keskustelemme tavoitteista ja etenkin OKR tavoiteasetanta työkalusta. Tavoitteet ohjaavat tekemistämme ja luovat sekä selkeyttä että...
Lataa webinaaritallenne
Blogi

Psykologinen turvallisuus vapauttaa aikaa luovuudelle ja oppimiselle!

Psykologisesti turvallisessa ympäristössä voi huoletta olla oma itsensä, esittää mielipiteitään ja ottaa vuorovaikutukseen liittyviä riskejä....
Lue lisää
Blogi

Optimoi oppiminen – luo ketterät oppimista tukevat käytännöt ja rakenteet

Koska sinä viimeksi opit jotain uutta? Mitä sinun tulisi muistaa, kun lähdet suunnittelemaan oppimista tukevia...
Lue lisää
Blogi

Työnantajakuvaan liittyvät termistöt, argh mikä suo! Let’s demystify! 

Ota haltuun työnantajakuvaan liittyvä termistö. Tässä kirjoituksessa pureudumme mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat. Toiselle se...
Lue lisää
Tapahtumat

Webinaari 8.4.2021 | #highimpactHR | osa 1

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Ensimmäisessä jaksossa tutustumme vahvasti kasvussa olevan Silo.AI:n...
Ilmoittaudu mukaan
Tapahtumat

Webinaari 22.4.2021 | #highimpactHR | osa 2

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Nyt me haluamme jakaa tässä kaksiosaisessa webinaarisarjassa...
Ilmoittaudu mukaan

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.