Case | Leaseplan

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Case | Leaseplan

LeasePlan halusi panostaa HR-toimintojen kehittämiseen tavoitteenaan saada HR tukemaan aidosti yrityksen strategiaa. Operatiivinen ja hallinnollinen taso oli kunnossa, mutta tulevaisuutta silmällä pitäen muutos modernimpaan ja liiketoimintalähtöisempään HR:ään oli edessä. Tässä tilanteessa LeasePlanille oli oleellista löytää kumppani, joka auttaisi heitä kyseissä tilanteessa, mutta myös uutta – ei vielä palkattua – HR-johtajaa viemään henkilöstöstrategia uudelle tasolle.

Ratkaisu

Wise Consulting perehtyi LeasePlanin tilanteeseen ja kartoitti niin liiketoiminnan, kulttuurin, arvojen kuin HR-toimintojen näkökulmista millaista tukea kyseisessä tilanteessa tarvittiin. Osaava ja LeasePlaniin perehtynyt interim HR Manager aloitti työnsä kahden viikon sisällä tarpeen tunnistamisesta. Tässä tapauksessa nopean reagoinnin mahdollisti Wisen Fanclub eli Wise Consultingin vapaamuotoinen verkosto, jonka puitteissa Wise Consultingin asiakkailla, konsulteilla ja HR-ammattilaisilla on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa ideoita ja kehittyä yhdessä.

Yhteistyön alettua Interim HR Manager ja LeasePlan saivat tuen myös Wisen organisaatiosta. Tuen myötävaikutuksella osapuolet pystyivät nimeämään tavoitteen kannalta oleellisimmat kehitysprojektit, joihin Wisen kokeneet HR-konsultit toivat uusia näkökulmia sparrailemalla yhdessä esimiesten kanssa. Projektin päättyessä ratkesi myös rekrytointitarve LeasePlanin vakinaistaessa Interim HR Managerin omaksi HR-johtajakseen.

Highlights

Muutosvoima: Transformaatiotilanteessa henkilöstöhallinto johdettiin liiketoimintaa aidosti tukevalle, strategiselle tasolle.
Mentorointi: Sekä johtoa että Interim HR Manageria tuettiin uuden oppimisessa ja opitun soveltamisessa.
Nopeus: Verkostosta löytyi oikea tekijä parissa viikossa. Projektin päättyessä LeasePlanin organisaation jo syvemmin tunteva Interim HR Manager jatkoi HR-johtajana.

LeasePlan on maailman suurin yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö. Yrityksen missiona on tehdä yritysautoilusta mahdollisimman vaivatonta sekä autoasioista vastaaville päättäjille, että kaikille niille, jotka liikkuvat yrityksen autoilla. 

hanna_s

Haluaisitko sinäkin kehittää organisaatiosi seuraavalle tasolle?

Poimintoja sinulle

Blogi

Yhteistoiminta osana päivittäistä työarkea

Yhteistoimintaneuvottelut resonoi suomalaisille lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Aina, kun ”yt” nousee esille puheessa tai tekstissä,...
Lue lisää
Blogi

Optimoi oppiminen – luo ketterät oppimista tukevat käytännöt ja rakenteet

Koska sinä viimeksi opit jotain uutta? Mitä sinun tulisi muistaa, kun lähdet suunnittelemaan oppimista tukevia...
Lue lisää
Wise Video

Wise Video | Matkalla kohti tavoitteellista OKR-arkea | Case Enfuce

Keskustelemme tavoitteista ja etenkin OKR tavoiteasetanta työkalusta. Tavoitteet ohjaavat tekemistämme ja luovat sekä selkeyttä että...
Lataa webinaaritallenne
Blogi

Psykologinen turvallisuus vapauttaa aikaa luovuudelle ja oppimiselle!

Psykologisesti turvallisessa ympäristössä voi huoletta olla oma itsensä, esittää mielipiteitään ja ottaa vuorovaikutukseen liittyviä riskejä....
Lue lisää
Wise Paper

HR-kysely 2020 | Mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu?

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä...
Lataa raportti
Blogi

Strateginen henkilöstösuunnittelu on avain työnantajakuvatyöhön

Strateginen henkilöstösuunnittelu tekee tulevaisuuden osaajatarpeet näkyväksi. Tiedetään, millaista työvoimaa yritykseen tarvitaan, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. 
Lue lisää
Blogi

Työnantajakuvaan liittyvät termistöt, argh mikä suo! Let’s demystify! 

Ota haltuun työnantajakuvaan liittyvä termistö. Tässä kirjoituksessa pureudumme mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat. Toiselle se...
Lue lisää

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.