Case | Leaseplan

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Case | Leaseplan

LeasePlan halusi panostaa HR-toimintojen kehittämiseen tavoitteenaan saada HR tukemaan aidosti yrityksen strategiaa. Operatiivinen ja hallinnollinen taso oli kunnossa, mutta tulevaisuutta silmällä pitäen muutos modernimpaan ja liiketoimintalähtöisempään HR:ään oli edessä. Tässä tilanteessa LeasePlanille oli oleellista löytää kumppani, joka auttaisi heitä kyseissä tilanteessa, mutta myös uutta – ei vielä palkattua – HR-johtajaa viemään henkilöstöstrategia uudelle tasolle.

Ratkaisu

Wise Consulting perehtyi LeasePlanin tilanteeseen ja kartoitti niin liiketoiminnan, kulttuurin, arvojen kuin HR-toimintojen näkökulmista millaista tukea kyseisessä tilanteessa tarvittiin. Osaava ja LeasePlaniin perehtynyt interim HR Manager aloitti työnsä kahden viikon sisällä tarpeen tunnistamisesta. Tässä tapauksessa nopean reagoinnin mahdollisti Wisen Fanclub eli Wise Consultingin vapaamuotoinen verkosto, jonka puitteissa Wise Consultingin asiakkailla, konsulteilla ja HR-ammattilaisilla on mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa ideoita ja kehittyä yhdessä.

Yhteistyön alettua Interim HR Manager ja LeasePlan saivat tuen myös Wisen organisaatiosta. Tuen myötävaikutuksella osapuolet pystyivät nimeämään tavoitteen kannalta oleellisimmat kehitysprojektit, joihin Wisen kokeneet HR-konsultit toivat uusia näkökulmia sparrailemalla yhdessä esimiesten kanssa. Projektin päättyessä ratkesi myös rekrytointitarve LeasePlanin vakinaistaessa Interim HR Managerin omaksi HR-johtajakseen.

Highlights

Muutosvoima: Transformaatiotilanteessa henkilöstöhallinto johdettiin liiketoimintaa aidosti tukevalle, strategiselle tasolle.
Mentorointi: Sekä johtoa että Interim HR Manageria tuettiin uuden oppimisessa ja opitun soveltamisessa.
Nopeus: Verkostosta löytyi oikea tekijä parissa viikossa. Projektin päättyessä LeasePlanin organisaation jo syvemmin tunteva Interim HR Manager jatkoi HR-johtajana.

LeasePlan on maailman suurin yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö. Yrityksen missiona on tehdä yritysautoilusta mahdollisimman vaivatonta sekä autoasioista vastaaville päättäjille, että kaikille niille, jotka liikkuvat yrityksen autoilla. 

hanna_s

Haluaisitko sinäkin kehittää organisaatiosi seuraavalle tasolle?

Poimintoja sinulle

Blogi

Mitkä ovat ketterän HR:n hyödyt?

Muuttuvassa maailmassa vain responsiiviset organisaatiot menestyvät – eli ne, jotka jatkuvasti pystyvät adaptoitumaan muuttuviin markkinatilanteisiin, asiakastarpeisiin ja ostokäyttäytymisen muutoksiin.
Lue lisää
Blogi

Onko sinun organisaatiossasi nämä HR:n perusasiat kunnossa?

Yrityksen henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eli HR:n rakenteet, selkeästi määritellyt käytännöt, prosessit sekä vastuut...
Lue lisää
Blogi

Kun kartoituksesta tuli kirosana

Välillä tuntuu, että ”kartoitus”-sanasta on tullut melkein kirosana – emmekö vain voi lähteä tekemään? Ja...
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten hyödyntää intuitiota (työ)elämässä?

Tiesitkö, että intuitio on ihmisen ensisijainen ja luonnollinen tapa ajatella? Elämme maailmassa, jossa ihannoimme ja...
Kuuntele tästä
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten johtaa millenniaaleja?

Milleniaaleista ja miten heitä tulisi johtaa on puhuttu jo tovi, aihe loistaa edelleen ajankohtaisuudellaan. Tämä...
Kuuntele tästä
Wise Paper

Wise Paper | Oikeilla argumenteilla nostat HR-asiat yrityksesi tärkeysjärjestyksen kärkeen

Henkilöstöasiat liittyvät oleellisesti yrityksen kannattavuuteen. Työntekijöiden sitoutuneisuus parantaa yrityksen tulosta keskimäärin 8,6 %. Työntekijöiden sitouttaminen...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | HR-kartoituksella varmistat, että HR keskittyy oikeisiin asioihin

Fokusoiko HR oikeisiin asioihin? Nyky- ja tavoitetilan hahmottaminen voi tuntua turhanpäiväseltä ja halu päästä tekemään...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | 4 askelta kohti itseohjautuvampaa organisoitumista eli yhdessäohjautuvuutta

Itseohjautuvuuden avulla on mahdollista saavuttaa merkittävää kilpailuetua – motivoituneempia työntekijöitä, tyytyväisempiä asiakkaita sekä kustannussäästöjä.
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Tulevaisuuden työelämän avaintaito on tunneäly

Tunneäly on noussut yhdeksi työelämän tärkeimmistä taidoista. Mitä merkitystä on tunnetaidoilla ihmisten ja työyhteisöjen johtamisessa?...
Kuuntele tästä

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.