Osaamisen kehittäminen strategiamuutoksen tukena | Case Stockmann

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Osaamisen kehittäminen strategiamuutoksen tukena | Case Stockmann

Riikka Mattila aloitti Stockmannin henkilöstöjohtajana strategiapäivityksen keskellä vuonna 2020. Uudistettu strategia keskittyy asiakkaaseen ja korostaa siksi myös tarvetta kehittää henkilöstön osaamista asiakkaan parhaaksi. Osaamisen kehittämistiimin vetäjäksi Mattila halusi kokeneen, määräaikaisen HR-osaajan.

Viiden kuukauden Interim Talent Manager -pestin päätavoitteena oli luoda aidosti asiakaskeskeisyyttä edistävä talent management -strategia ja saada vedettyä siitä punainen lanka arkeen.

Kuinka Stockmannin ja Wise Consultingin yhteistyö alkoi?

Ennen siirtymistään Stockmannille Riikka Mattila työskenteli Scandicilla ja teki onnistunutta yhteistyötä konsulttimme kanssa. Yhteistyö sai jatkoa, kun Interim Talent Manager -haku tuli ajankohtaiseksi.

Profiilin määrittely on osuvan valinnan perusta. Millaiset tavoitteet osaajan on saavutettava? Millaista näkemystä yritys kaipaa? Millainen tyyppi sopii tiimiin?

– Henkilön tavalla toimia on väliä, koska rakennamme samalla omaa kulttuuriamme, Mattila kertoo.

Omista verkostoistamme löytyi parissa viikossa juuri oikea henkilöstön ja organisaation osaamisen kehittämisen ammattilainen, Sanna Raiskio.

Raiskion työnkuva oli vaativa. Hän veti osaamisen kehittämistiimiä, käynnisti ennalta suunniteltuja projekteja, kokosi toimenpiteistä vastaavia kehitysryhmiä ja suunnitteli, millaisella organisaatiolla ja työmalleilla osaamisen kehittäminen varmistetaan jatkossa.– Huolehdin, että menemme talona haluamaamme suuntaan.

Millaista lisäarvoa Interim Talent Manager toi Stockmannille?

Interim-pestin onnistuminen vaatii konkretiaa. Mattila asetti Raiskiolle selkeät tavoitteet, perehdytti tehtäviin, tutustutti kollegoihin, seurasi ja tuki.

Interim-toimeksianto on sopimuksen päättymispäivää pidemmälle kantava sijoitus.

– Yksi Sannan keskeisistä vastuista oli luoda malli, jonka avulla osaamisen kehittäminen on pysyvä osa arkea interim-kauden jälkeenkin, Mattila kertoo.

Ulkopuoliset silmät haastavat yritystä myös puntaroimaan valintoja ja suuntaa.

– On hedelmällistä visioida tulevaisuutta ja tuoda talon ulkopuolelta pohdittavaksi näkemyksiä, jotka joko vahvistavat työnantajan omia ajatuksia tai tarjoavat kokonaan uutta pohdittavaa, Raiskio sanoo.

Millaista lisäarvoa Wise Consulting toi Stockmannille?

Ensimmäisen yhteistyömme aikana Riikka Mattila etsi lisäresurssia työsuhdeasioiden hoitamiseen, nyt osaamisen kehittämisen ammattilaista.– Annan Wise Consultingille plussaa siitä, että he pystyivät löytämään sopivan henkilön todella erilaisiin tekemisiin ja profiileihin.

Asiakaskeskeisen yrityksen henkilöstöjohtaja kiittää omasta asiakaskokemuksestaan Wise Consultingilla: selkeä toimintamallimme toi luottamusta, takapakkien varalle oli olemassa suunnitelma ja seuraava askel oli aina tiedossa.

– Wise Consulting pitää huolta, että asiakas saa, mitä tarvitsee, Mattila summaa.

hanna_s

Haluaisitko sinäkin kehittää HR-toimintoasi seuraavalle tasolle?

Poimintoja sinulle

Wise Paper

HR-kysely 2020 | Mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu?

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä...
Lataa raportti
Asiakastarinat

Osaamisen kehittäminen strategiamuutoksen tukena | Case Stockmann

Viiden kuukauden Interim Talent Manager -pestin päätavoitteena oli luoda aidosti asiakaskeskeisyyttä edistävä talent management -strategia...
Lue lisää
Blogi

Yhteistoiminta osana päivittäistä työarkea

Yhteistoimintaneuvottelut resonoi suomalaisille lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Aina, kun ”yt” nousee esille puheessa tai tekstissä,...
Lue lisää
Wise Video

Wise Video | Matkalla kohti tavoitteellista OKR-arkea | Case Enfuce

Keskustelemme tavoitteista ja etenkin OKR tavoiteasetanta työkalusta. Tavoitteet ohjaavat tekemistämme ja luovat sekä selkeyttä että...
Lataa webinaaritallenne
Blogi

Psykologinen turvallisuus vapauttaa aikaa luovuudelle ja oppimiselle!

Psykologisesti turvallisessa ympäristössä voi huoletta olla oma itsensä, esittää mielipiteitään ja ottaa vuorovaikutukseen liittyviä riskejä....
Lue lisää
Blogi

Optimoi oppiminen – luo ketterät oppimista tukevat käytännöt ja rakenteet

Koska sinä viimeksi opit jotain uutta? Mitä sinun tulisi muistaa, kun lähdet suunnittelemaan oppimista tukevia...
Lue lisää
Blogi

Työnantajakuvaan liittyvät termistöt, argh mikä suo! Let’s demystify! 

Ota haltuun työnantajakuvaan liittyvä termistö. Tässä kirjoituksessa pureudumme mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat. Toiselle se...
Lue lisää
Tapahtumat

Webinaari 8.4.2021 | #highimpactHR | osa 1

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Ensimmäisessä jaksossa tutustumme vahvasti kasvussa olevan Silo.AI:n...
Ilmoittaudu mukaan
Tapahtumat

Webinaari 22.4.2021 | #highimpactHR | osa 2

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Nyt me haluamme jakaa tässä kaksiosaisessa webinaarisarjassa...
Ilmoittaudu mukaan

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.