Outplacement

top-left
top-right
bottom-right

Erilaiset muutostilanteet ovat työelämässä enemmän tai vähemmän jatkuvia. Jotta organisaatiot pysyvät kilpailukykyisinä tänään ja tulevaisuudessakin on niiden oltava muutoskyvykkäitä. Työnantaja joutuu välillä tilanteisiin, jossa joudutaan irtisanomaan työntekijöitä. Irtisanomisen syy voi vaihdella, kyseessä voi olla YT-neuvottelut, työmäärän vähentyminen, organisaatiomuutos tai henkilökohtaiset syyt. Outplacement valmennus on näissä tilanteissa oikea ratkaisu työntekijöillesi. Kokemuksemme mukaan antamaamme tukea arvostetaan juuri näissä tilanteissa. Tuemme työnantajaa irtisanomistilanteessa ja valmennamme työntekijän uudelle polulle.

Kokemuksemme mukaan yksilöllinen outplacement valmennus on tärkeä menestystekijä uudelleen työllistymisessä ja valmentajan sparraus on kullan arvoinen. Se että sinä työnantajana tarjoat outplacement valmennusta työntekijöillesi mahdollistaa tukea työnhakuun, uuden polun löytämiseen sekä luo turvallisuutta tilanteeseen. Matka uuteen työhön voi tuntua yksinäiseltä, haastavalta ja pelottavalta. Uravalmennuksen tarkoitus on ottaa tilanne haltuun luomalla rutiineja ja turvaa sekä asettaa valmentajan kanssa tavoitteita työuran seuraavan vaiheen ja uuden työn löytämiseksi. Outplacement -palvelumme sisältää säännöllisiä tapaamisia valmennettavien kanssa. Meillä on myös ajankohtaista tietoa työmarkkinoista mm. rekrytoivien sisaryritystemme kautta.

Miksi outplacement valmennus?

  • Yksilö oppii tunnistamaan omat vahvuutensa ja motivaation lähteensä
  • Hyvät työnhakuvalmiudet sekä tukea uuden työn tai työpolun löytämiseen
  • Luo turvaa niin työntekijöille kuin organisaatiollekin

Meidän sertifioiduilla valmentajillamme on pitkä kokemus yksilövalmennuksesta ja työnohjauksesta monelta eri toimialalta. Käytämme tehokasta RUSH-metodia valmennuksissamme.

Kokeneet valmentajamme valmentavat jokaista asiakasta yksilöllisesti ja pyrkivät vastaamaan jokaisen henkilökohtaisiin tarpeisiin. Valmentaja toimii prosessin aktivaattorina ja auttaa valmennettavaa pääsemään alkuun, jotta hän voi keksittyä tulevaisuuden uusiin haasteisiin. Kyseessä voi olla uusi työpaikka, oman yrityksen perustaminen tai opiskelupaikka. Tavoite on aina valmennettavan määrittelemä seuraava askel!

Tarjoamme eri kokoisia outplacement -valmennuskokonaisuuksia tarpeidesi mukaan. Meillä on kokonaisuuksia, joissa asiakas ja valmentaja tapaavat 8, 13 tai 20 kertaa. Jokainen asiakas ja muutostilanne on erilainen, joten räätälöimme mielellämme organisaatiollesi ja työntekijöillesi sopivan valmennuskokonaisuuden. Valmennamme sekä asiantuntija että johtotehtävissä olevia henkilöitä.

Yhdeksän henkilöä kymmenestä löytää uuden tehtävän tai suunnan kuuden kuukauden sisällä outplacement valmennukseen osallistumisesta.

Tiesithän, että irtisanotuilla työntekijöillä on muutosturvan kautta oikeus saada työnantajalta työllistämistä edistävää valmennusta. Ole vastuullinen työnantaja, joka luo turvaa työntekijöillensä vaikeissakin tilanteissa.

hanna_s

Haluatko kuulla lisää outplacement valmennuksesta? Ole rohkeasti yhteydessä.

Poimintoja sinulle

Blogi

Mitkä ovat ketterän HR:n hyödyt?

Muuttuvassa maailmassa vain responsiiviset organisaatiot menestyvät – eli ne, jotka jatkuvasti pystyvät adaptoitumaan muuttuviin markkinatilanteisiin, asiakastarpeisiin ja ostokäyttäytymisen muutoksiin.
Lue lisää
Blogi

Onko sinun organisaatiossasi nämä HR:n perusasiat kunnossa?

Yrityksen henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eli HR:n rakenteet, selkeästi määritellyt käytännöt, prosessit sekä vastuut...
Lue lisää
Blogi

Kun kartoituksesta tuli kirosana

Välillä tuntuu, että ”kartoitus”-sanasta on tullut melkein kirosana – emmekö vain voi lähteä tekemään? Ja...
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten hyödyntää intuitiota (työ)elämässä?

Tiesitkö, että intuitio on ihmisen ensisijainen ja luonnollinen tapa ajatella? Elämme maailmassa, jossa ihannoimme ja...
Kuuntele tästä
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten johtaa millenniaaleja?

Milleniaaleista ja miten heitä tulisi johtaa on puhuttu jo tovi, aihe loistaa edelleen ajankohtaisuudellaan. Tämä...
Kuuntele tästä
Wise Paper

Wise Paper | Oikeilla argumenteilla nostat HR-asiat yrityksesi tärkeysjärjestyksen kärkeen

Henkilöstöasiat liittyvät oleellisesti yrityksen kannattavuuteen. Työntekijöiden sitoutuneisuus parantaa yrityksen tulosta keskimäärin 8,6 %. Työntekijöiden sitouttaminen...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | HR-kartoituksella varmistat, että HR keskittyy oikeisiin asioihin

Fokusoiko HR oikeisiin asioihin? Nyky- ja tavoitetilan hahmottaminen voi tuntua turhanpäiväseltä ja halu päästä tekemään...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | 4 askelta kohti itseohjautuvampaa organisoitumista eli yhdessäohjautuvuutta

Itseohjautuvuuden avulla on mahdollista saavuttaa merkittävää kilpailuetua – motivoituneempia työntekijöitä, tyytyväisempiä asiakkaita sekä kustannussäästöjä.
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Tulevaisuuden työelämän avaintaito on tunneäly

Tunneäly on noussut yhdeksi työelämän tärkeimmistä taidoista. Mitä merkitystä on tunnetaidoilla ihmisten ja työyhteisöjen johtamisessa?...
Kuuntele tästä

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.