Tiimi

Intohimona
ihmiset & liiketoiminta

Associated Consultant, HR Consultant

Pirki Väisänen

Pirki on toiminut 15-vuotta johtoryhmätasolla HR-johtajana seitsemässä eri maassa ja kerännyt kokemusta laajasti koko HR:n kentältä.

Olen suorittanut kansainväliset henkilöstöjohdon opinnot Lontoossa ja toiminut 15 vuotta johtoryhmätasolla HR-johtajana seitsemässä eri maassa ja kerännyt kokemusta laajasti koko HR-kentästä.

Olen innokas HR-prosessien ja -toimintojen parantaja. Kestävät ja oikeasti organisaation tarpeiden mukaan toteutetut ’fiksaus’-projektit ovat intohimoni. Kun prosessit saadaan tehokkaiksi niin, että ne ovat ihmislähtöisiä ja mahdollisimman automatisoituja, silloin päästään HR-toiminnoissa oikeasti keskittymään olennaiseen eli ihmisiin ja tiimeihin, strategian ja liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen tukemiseen sekä sen mahdollistamiseen. Tiivistettynä; työssäni tärkeintä on toimivat HR-ratkaisut.

’Let’s make global local’ on motto, joka kuvaa erityisosaamistani.

Yritysten kasvu ulkomailla sekä kansainvälisen HR- toimintojen tehostamiseen ja yhtenäistymiseen liittyvät projektit ovat omia suosikkejani. Uusien toimistojen perustaminen, HR-prosessien luominen, paikallisten lainsäädäntöjen koukeroiden tulkitseminen, rekrytoinnit ulkomailta (Aasia, Afrikka ja Amerikat mukaan lukien), näihin olen kouliintunut. Kokemusta on kertynyt monelta eri alalta ja työsuhdeasiat ovat vahvasti hallussa monelta eri toimialalta niin Skandinaviassa kuin ulkomailla.

Tarinatuulella kerron mielelläni hyvän kahvin tarjoajalle kokemuksiani erilaisista HR-tehtävistä mm. Bishkekin kentällä sotilassaattueessa kuljetus, Nairobissa rekrytoimassa, Dohassa erotuomarina ja Miamissa esimiesten koulutusta yökerhossa.

Yhteistyö Wise Consultingin kanssa oli helppo valinta. Olen ollut yli vuosikymmenen ’toisella puolella pöytää’ ja tavannut lukuisan määrän konsultteja ja konsulttiyrityksiä. Wise Consultingin ammattitaitoiset, asiakas – ja organisaatiolähtöiset kollegat, innostus työhön, kova tekemisen meininki ja etenkin yhdessä tekeminen tekivät minuun vaikutuksen. On ollut ilo seurata Wise Consultingin Suomen kasvua ja nyt liittyä itsekin samaan iloiseen ammattilaisten joukkueeseen.

Englanninkielessä sana ’foraging’ eli kaiken sorttinen keräily ja metsän antimien hyödyntäminen ovat rauhoittavaa ja antoisaa tekemistä kaikkina vuoden aikoina.

”Metsäily” on se juttu, jonka parissa rentoudun. Ja kirkasvetisen mökkijärven tuijottelu, hyvä kahvi ja paritanssit saavat parhaiten mielikuvituksen liikkeelle. Olen aina ollut intohimoinen leffailija; tosin lempigenret vaihtelevat vuodenajan ja elämänrytmin mukaan. Tällä hetkellä noir ja suomalaiset, ah niin ihanan viattomat mustavalkoleffat, ovat parasta.

Pirki toimii Wise Consultingilla Associated Consultantina.