Case Elekta | Selkeyttä esihenkilötyöhön ja HR-tekemiseen käytäntöjen yhtenäistämisellä

29 November 2023

Elekta on läpivienyt isoja muutoksia viimeisten vuosien aikana, ja yritys on kasvanut Suomessa yritysostojen kautta. Muutosten ajureina ovat kovat kasvutavoitteet ja aito halu auttaa asiakkaita.

Kun Elekta tarvitsi Suomeen väliaikaista HR-managerin sijaista, joka kykenisi vastaamaan vaativasta tehtävästä, syntyi match HR-konsulttimme Kaisa Vilhusen kanssa. Vuoden aikana Kaisa harmonisoi HR:n tekemistä: laittoi HR:n peruspalikoita paikalleen ja työskenteli HR-kehityshankkeiden parissa.

 

Mitä laadukas HR-tekeminen piti sisällään?

  • Globaalien HR-prosessien implementointi paikallisesti
  • Aktiivinen toiminta paikallisessa johtoryhmässä
  • Johdon tukeminen muutostilanteissa
  • Esihenkilöiden ja työntekijöiden tukemista työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä
  • Paikallisen esihenkilöfoorumin perustaminen
  • HR-käytäntöjen harmonisointi
  • Lakisääteiset suunnitelmat
  • Työterveyden kilpailuttaminen
”Kaisa omaksui nopeasti bisneksen ja mitä päivittäiset tehtävät piti sisällään. Kaisan ote työhön oli itseohjautuva ja asiat tehtiin perusteellisesti ja korkealla laadulla. Minulla oli täysi luotto Kaisaan ja hänen tekemiseensä. Hän helpotti työtäni, eikä minun tarvinnut perehtyä yksityiskohtiin Suomen HR-toimintojen osalta. Kaisa onnistui nopeasti luomaan suhteita sekä työntekijöihin että yrityksen sidosryhmiin. Työskentelisin mieluusti uudestaan Kaisan kanssa. Suosittelen häntä ja Wiseä lämpimästi!”


- Anna Lindgren, Global People Partner Lead Group Functions, Elekta


Esihenkilöfoorumi tukemaan arjen esihenkilötyötä

Elektalla oli pidempään nähty tarve paikalliselle esihenkilöfoorumille. Valmentajamme Katarina Asén rakensi esihenkilövalmennuskokonaisuuden yhdessä Elektan kanssa, jotta se tukee juuri heidän tarpeitansa, mahdollistaen ihmisten ja bisneksen kasvun.

”Valmennus on vahvistanut yhteisöllisyyttä, esihenkilöt ovat saaneet vertaistukea toisistaan ja psykologinen turvallisuus on kasvanut esihenkilöiden kesken.”

Esihenkilöfoorumin tavoitteena on muodostaa ja yhtenäistää käsitystä johtamisesta, vahvistaa paikallista kulttuuria ja yhteisöllisyyttä johtamisen kautta.

”Kaisa sai kiitosta vahvasta HR-kokemuksestaan, näkemyksellisyydestä, aikaansaavasta otteestaan sekä luotettavuudesta ja huumorintajustaan. Kaisan kanssa on aidosti mukava tehdä töitä!”

elekta-logo-social

Elekta on johtava tarkkuussädehoidon innovaattori, joka haluaa varmistaa, että jokainen potilas saa parasta mahdollista syöpähoitoa. He tarjoavat ratkaisuja, jotka mahdollistavat hoitohenkilökunnan hoitavan enemmän potilaita paremmalla laadulla. Elekta on ruotsalainen pörssiyhtiö, jonka liikevaihto on 17 370 msek (2023). Suomessa Elektalla on n. 100 ja globaalisti n. 4700 työntekijää.

 

Haluaisitko kuulla lisää HR-palveluistamme?

Täytä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.