Työnantajamielikuvan kehittäminen

Demystify employer branding

Työnantajamielikuvalla on suora vaikutus yrityksen tulokseen

Liiketoimintatavoitteiden saavuttaminen vaatii oikeanlaisia osaajia. Parhaat tekijät nappaavat parhaat paikat, siksi yrityksesi on osattava luoda itsestään totuudenmukainen ja houkutteleva mielikuva työnantajana.

 

Työantajamielikuva on ihmisten mutu-tuntuma yrityksestäsi työnantajana: mitä he tietävät, mitä he ovat kuulleet ja kuinka he ovat kokemansa tulkinneet? Monitahoista kokonaisuutta voi rakentaa, hallita, hyödyntää ja kehittää systemaattisella työllä.

Työnantajamielikuvan takana on Employer Branding -työ, jonka painopisteet nousevat yrityksen strategiasta: mikä yrityksen suunta on, millaista osaamista tavoitteisiin pääseminen vaatii, mistä oikeat osaajat löytyvät ja kuinka heidät saadaan sitoutumaan?

Työn tarkoituksena on varmistaa, että yritys houkuttaa tarvitsemiaan osaajia.

Työnantajamielikuvan kehittäminen etenee analyysista toteutukseen

Työnantajamielikuvaa kehittävä Employer Branding -työ on suunnitelmallista ja tavoitteellista.

  1. Nykytila-analyysi. Millaisia tunteita yrityksesi synnyttää ihmisissä? Mutu-tuntumaan vaikuttaa kaikki aina pakkauksista viestintään ja työpaikkailmoituksista kuulopuheisiin.
  2. Employer Branding -suunnitelma. Mitä yrityksesi tavoittelee, millaista osaamista se tarvitsee, mistä osaajat löytyvät, kuinka he pysyvät talossa ja miten mitata kokonaisuutta?
  3. Employer Branding -työ. Kuinka suunnitelma kannattaa jalkauttaa, mitä priorisoida ja miten kehittää prosessia jatkossa?

Prosessin aikana kiteytyy myös yrityksesi EVP, Employer Value Proposition eli työnantajalupaus, johon toimenpiteitä on hyvä peilata myös jatkokehityksen aikana.

Kuinka Wise Consulting auttaa kehittämään työnantajamielikuvaa?

Vetovoimaisen työnantajamielikuvan luominen ja kehittäminen Employer Branding -keinoin on strategista tekemistä. Sitä pitää katsoa ja tehdä kokonaisuutena, koko yrityksen läpileikkaavaan suunnitelmaan nojaten.

Kokeneet konsulttimme auttavat strategisessa suunnittelussa ja käärivät sen jälkeen hihansa. Me uskomme, että konkretia on tehokkainta strategiaa!

Työnantajamielikuvaa rakentavan Employer Branding -työn lisäksi yrityksesi voi pyytää meiltä avukseen inhouse-rekrytoijan, joka käytännön työtä tehdessään myös vahvistaa valittuja linjauksianne.

Tutustu tarkemmin, kuinka työnantajamielikuvan rakentaminen kanssamme etenee ja miten yrityksesi hyötyy inhouse-rekrytoijasta!

 

Työnantajakuva

Yrityksen kilpailukyky perustuu sen osaajiin ja tekijöihin. Jotta osaajille osataan kertoa yrityksestä ja myydä ja markkinoida mahdollisuuksia, on tiedettävä, mitä ne asiat ovat. Tämä on työnantajan identiteetti. Osaatko sinä vastata seuraaviin kysymyksiin yrityksestäsi; Mitä työntekijä saa teiltä vastineeksi käytetystä ajastaan? Mikä tekee teistä työnhakijan näkökulmasta paremman kuin teidän kilpailijanne?

group-of-people-in-a-meeting-3626622

Inhouse-rekrytoija

Tarvitsetko joustavasti ja ketterästi modernia rekrytoinnin osaamista? Työelämä ja osaamisenpaletti on muuttanut muotoaan, jolloin inhouse-rekrytoija voi olla oikea ratkaisu tarpeisiisi. Inhouse-rekrytoijillamme on ajan tasalla olevaa monialaista osaamista, jonka kehittämisestä me pidämme huolen. Saat ketterästi lainaksi juuri sitä osaamista mitä tällä hetkellä tarvitset.

shutterstock_735489193

Haluaisitko kuulla lisää HR-palveluistamme?

Täytä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Poimintoja sinulle

Wise Paper

HR-kysely 2020 | Mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu?

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä...
Lataa raportti
Asiakastarinat

Osaamisen kehittäminen strategiamuutoksen tukena | Case Stockmann

Viiden kuukauden Interim Talent Manager -pestin päätavoitteena oli luoda aidosti asiakaskeskeisyyttä edistävä talent management -strategia...
Lue lisää
Blogi

Yhteistoiminta osana päivittäistä työarkea

Yhteistoimintaneuvottelut resonoi suomalaisille lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Aina, kun ”yt” nousee esille puheessa tai tekstissä,...
Lue lisää
Wise Video

Wise Video | Matkalla kohti tavoitteellista OKR-arkea | Case Enfuce

Keskustelemme tavoitteista ja etenkin OKR tavoiteasetanta työkalusta. Tavoitteet ohjaavat tekemistämme ja luovat sekä selkeyttä että...
Lataa webinaaritallenne
Blogi

Psykologinen turvallisuus vapauttaa aikaa luovuudelle ja oppimiselle!

Psykologisesti turvallisessa ympäristössä voi huoletta olla oma itsensä, esittää mielipiteitään ja ottaa vuorovaikutukseen liittyviä riskejä....
Lue lisää
Blogi

Optimoi oppiminen – luo ketterät oppimista tukevat käytännöt ja rakenteet

Koska sinä viimeksi opit jotain uutta? Mitä sinun tulisi muistaa, kun lähdet suunnittelemaan oppimista tukevia...
Lue lisää
Blogi

Työnantajakuvaan liittyvät termistöt, argh mikä suo! Let’s demystify! 

Ota haltuun työnantajakuvaan liittyvä termistö. Tässä kirjoituksessa pureudumme mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat. Toiselle se...
Lue lisää
Tapahtumat

Webinaari 8.4.2021 | #highimpactHR | osa 1

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Ensimmäisessä jaksossa tutustumme vahvasti kasvussa olevan Silo.AI:n...
Ilmoittaudu mukaan
Tapahtumat

Webinaari 22.4.2021 | #highimpactHR | osa 2

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Nyt me haluamme jakaa tässä kaksiosaisessa webinaarisarjassa...
Ilmoittaudu mukaan

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.

This is a header for the form area

And here is some under text!