Case | Peab

20 April 2020

Peab tarvitsi valmennusapua ja lisäresurssia työntekijäkyselyn tulosten purkamiseen. Wise Consulting kävi tulokset läpi sekä johtoryhmän että esimiesten kanssa ja antoi tarvittavaa tukea tiiminvetäjille tulosten purkutilaisuuksissa. Tulosten läpikäynnin jälkeen Wise Consulting toteutti laajemman HR-auditin, jonka tarkoituksena oli määritellä yrityksen strategiaa tukeva HR:n kehitysprojekti. Kartoituksessa haastateltiin johtoryhmää, esimiehiä, luottamusmiestä ja HR:ää. Kokonaisuudesta koostettiin toimintasuunnitelma, joka auttaa tänä päivänä yritystä, mukaan lukien HR:ää fokusoimaan toimintansa tavoitteen kannalta fiksummin.

Ratkaisu

Kahden vuoden suunnitelmaa alettiin toteuttaa silloisen HR-päällikön äitiysvapaan aikana. HR-organisaatiota kehitettiin toimitusjohtajan mandaatilla ja tiimille luotiin toimivampi rakenne. Yhtenä tavoitteena oli lisätä keskustelua esimiesten ja HR:n välillä. Henkilöstöhallinto tuotiin lähelle liiketoiminnan arkea ja aidoksi osaksi muuta henkilöstöä. Yli kaksi vuotta kestäneen projektin aikana toteutettiin sekä konkreettisia kehityshankkeita että lukemattomia henkilökohtaisia valmennuksia.

Highlights

Yhteistyö: Avoin ja luottamukseen perustuva yhteistyö, joka oli samalla hauskaa!
Oppiminen yhdessä: Koko henkilöstö – mukaan lukien esimiehet, johto ja HR – vei yhdessä HR-funktion Peabilla uudelle tasolle.
Auditin tulosten toteutuminen arjessa: Uusi HR-organisaatio, esimiestyön vahvistuminen, kehitysprojektien priorisointi.

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa n.15 000 henkeä, joista Suomessa on n. 750. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen: rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus.

Case Peab

 

Haluaisitko kuulla lisää HR-palveluistamme?

Täytä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.