Miten HR tiimit voivat tarttua ChatGPT:n tuomiin mahdollisuuksiin?

15 kesäkuu 2023

Tekoäly on ollut yksi tämän vuoden puhuttaneimmista teknologioista. Eikä ihme, sillä siitä on tullut entistä saavutettavampi ja uusia ratkaisuja syntyy päivittäin! Mitä se voi tarkoittaa HR- ja rekrytointi tiimien näkökulmasta?

Konsulttimme Katarina ja Katja ottivat haasteen vastaan ja avasivat tekoälyn mahdollisuuksia HR- kentällä ChatGPT:n näkökulmasta workshopin muodossa erään kansainvälisen organisaation HR:n tiimipäivässä. Yrityksen HR-johtajalla oli toive saada tiimilleen innostava, osallistava ja käytännönläheinen kokonaisuus, joka tuo näkökulmaa, miten automaatio voi helpottaa HR:n töitä tulevaisuudessa.

” Aito kiinnostus oli käsinkosketeltava”

Työpajaan osallistunut ryhmä koostui sekä henkilöistä, jotka olivat käyttäneet työkalua että sellaisista, jotka olivat skeptisempiä työkalua kohtaan – erilaisista näkemyksistä syntyi aitoa ja oppimisen kannalta arvokasta keskustelua läpi työpajan.

Mitä 1,5 tunnin työpaja piti sisällään?

  • HR ja digitalisaatio
  • AI & ChatGPT – Riskit ja mahdollisuudet läpi employee journey
  • DEMO – Miten ChatGPT:ta voi käyttää rekrytoinnissa?
  • Pienryhmätyöskentelyä

Pienryhmätyöskentelyssä vastauksia mietittiin, miten omassa työssä voi hyödyntää ChatGPT:ta. Entä tiiminä? Katseet nostettiin myös tulevaisuuteen ja mietittiin mitä muita vastaavia ratkaisuja HR:n työssä voidaan muuttaa tekoälyn ja automaation kautta, jolloin aikaa jää manuaalisten tehtävien sijaan enemmän kohtaamisille ja työlle jolla on todellista lisäarvoa liiketoiminnalle.

”Työpaja oli innostava ja informatiivinen! Erityisesti työkalun demoaminen sai tiimiltä kiitosta. ChatGPT:ta hyödynnettiin extempore loppupäivän työskentelyssä, elikkä opit otettiin heti käyttöön!”

Kiinnostaako työpaja ChatGPT:n saloihin HR:n näkökulmasta? Laita viestiä Katarinalle tai Katjalle!

Haluaisitko kuulla lisää HR-palveluistamme?

Täytä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.