Esimies – ole rohkeasti oma itsesi!

21 helmikuun 2020

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Esimies – ole rohkeasti oma itsesi!

Keskustelu johtamisesta ja esimiehisyydestä käy kuumana. Minkälainen on hyvä esimies ja tarvitaanko esimiehiä? Karrikoidusti voisi totea, että kaikilta odotetaan itsensä johtamisen taitoja. Huolimatta siitä onko organisaatiossa esimiehiä tai ei. Töitä tehdään yhä useammin verkostoissa ja projekteissa, jolloin itsensä johtamisen taidot ovat entistäkin tärkeämmät. Kysymys kuuluu, mitä, ketä ja millä tavoin johdetaan? Kun siirrytään arkeen, kyse on halusta olla tietynlaisessa tehtävässä yhdistettynä erilaisiin taitoihin.

Käytän seuraavaa lainausta lähtökohtana pohdintoihini, koska tähän kiteytyy mielestäni hyvin nykypäivän työelämätaidot, huolimatta siitä oletko virallisesti esimies tai et!

“Self-leadership is having a developed sense of who you are, what you can do, where you are going coupled with the ability to influence your communication, emotions and behaviours on the way to getting there.” – Bryant, Kazan –

Lainauksen voi jakaa kahteen osaan:

  1. Kyky tunnistaa ja reflektoida itseään ja omaa tekemistään
  2. Kyky olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Kuulostaa aika helpolta, eikö vain? Todellisuudessa voimme todeta, että näin ei välttämättä ole! On helpompi syyttää muita tai olosuhteita kuin katsoa itseään peilistä. Sama pätee vuorovaikutukseen, joidenkin kanssa on helppo toimia, kun taas toisten kanssa tulee aina väärinkäsityksiä.

Johtajan, esimies- tai asiantuntijaroolissa, ei ole ”one size fits all” – mallia ja tarvittavia työelämätaitoja on monenlaisia. Hyvä asia on se, että jokainen kohtaaminen toisen ihmisen kanssa on mahdollisuus harjoittaa työelämätaitoja ja siksi kannustan sinua seuraaviin tekoihin jo tänään:

  1. Uskalla katsoa itseäsi pelistä, missä olen hyvä, mihin olen menossa ja mikä tekee minusta ainutlaatuisen tähän tehtävään?
  2. Uskalla antaa ja vastaanottaa (aitoa) palautetta. Vuorovaikutustaidoista se mehukkain, kaikki haluavat palautetta. Monelle palautteen antaminen ja vastaanottaminen tuntuvat haastavalta. Helppoa tai ei, palautteen kautta työyhteisö ja yksittäiset työntekijät kehittyvät ja kasvavat. Kannattaa kokeilla!

Yhteenvetona, ole rohkeasti ja tietoisesti oma itsesi. Opi ja kehity yhdessä muiden kanssa – it might even be fun!

Lukusuositus ja inspiraationlähde tekstiin: Self-Leadership: How to Become a More Successful, Efficient, and Effective Leader from the Inside Out. Ana Lucia Kazan & Andrew Bryant, 2012.

Työelämätaitojen harjoittaminen on useasti tuottoisampaa yhdessä muiden kanssa. Mikäli haluat sparrailla esimiestaitojen kehittämisestä itseohjautuvuuteen, laita minulle viestiä tai soita: katarina.asen@wiseconsulting.fi tai 040-8476982. Kuulemisiin!

hanna_s

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Poimintoja sinulle

Blogi

Mitkä ovat ketterän HR:n hyödyt?

Muuttuvassa maailmassa vain responsiiviset organisaatiot menestyvät – eli ne, jotka jatkuvasti pystyvät adaptoitumaan muuttuviin markkinatilanteisiin, asiakastarpeisiin ja ostokäyttäytymisen muutoksiin.
Lue lisää
Blogi

Onko sinun organisaatiossasi nämä HR:n perusasiat kunnossa?

Yrityksen henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eli HR:n rakenteet, selkeästi määritellyt käytännöt, prosessit sekä vastuut...
Lue lisää
Blogi

Kun kartoituksesta tuli kirosana

Välillä tuntuu, että ”kartoitus”-sanasta on tullut melkein kirosana – emmekö vain voi lähteä tekemään? Ja...
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten hyödyntää intuitiota (työ)elämässä?

Tiesitkö, että intuitio on ihmisen ensisijainen ja luonnollinen tapa ajatella? Elämme maailmassa, jossa ihannoimme ja...
Kuuntele tästä
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten johtaa millenniaaleja?

Milleniaaleista ja miten heitä tulisi johtaa on puhuttu jo tovi, aihe loistaa edelleen ajankohtaisuudellaan. Tämä...
Kuuntele tästä
Wise Paper

Wise Paper | Oikeilla argumenteilla nostat HR-asiat yrityksesi tärkeysjärjestyksen kärkeen

Henkilöstöasiat liittyvät oleellisesti yrityksen kannattavuuteen. Työntekijöiden sitoutuneisuus parantaa yrityksen tulosta keskimäärin 8,6 %. Työntekijöiden sitouttaminen...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | HR-kartoituksella varmistat, että HR keskittyy oikeisiin asioihin

Fokusoiko HR oikeisiin asioihin? Nyky- ja tavoitetilan hahmottaminen voi tuntua turhanpäiväseltä ja halu päästä tekemään...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | 4 askelta kohti itseohjautuvampaa organisoitumista eli yhdessäohjautuvuutta

Itseohjautuvuuden avulla on mahdollista saavuttaa merkittävää kilpailuetua – motivoituneempia työntekijöitä, tyytyväisempiä asiakkaita sekä kustannussäästöjä.
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Tulevaisuuden työelämän avaintaito on tunneäly

Tunneäly on noussut yhdeksi työelämän tärkeimmistä taidoista. Mitä merkitystä on tunnetaidoilla ihmisten ja työyhteisöjen johtamisessa?...
Kuuntele tästä

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.