Mitä teen, kun työkaverini sairastuu syöpään?

11 lokakuun 2018

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | Mitä teen, kun työkaverini sairastuu syöpään?

Tiesitkö, että yksi kolmesta sairastuu syöpään? Se on n. 60 000 ihmistä vuodessa, ja 65% sairastuneista paranee.

Mietit ruudun takana, kirjoittaako hän oikeasti työelämää käsittelevään blogiin niinkin synkästä aiheesta kuin syöpä. Aihe on arka ja siitä puhutaan harvoin, vaikka me kohtaamme jatkuvasti työpaikoillamme henkilöitä, jotka tuntevat jonkun syöpään sairastuneen, tai jotka ovat lähiomaisia syöpää sairastavalle. Tai ehkä he ovat kuin minä –  syövästä selviytyjiä.

Minä olin se yksi kolmesta, joka sairastui syöpään, ja hetkellisesti (työ)elämäni kääntyi päälaelleen. Sitä on vaikea ymmärtää ennen kuin on itse siinä tilanteessa, että koko elämä on vaakalaudalla, niin yksityiselämä kuin ura. Yhtenä päivänä olet taistelija ja toisena päivänä olet pieni, väsynyt ihmisraunio. Olen miettinyt paljon, miten ammattiroolissani suhtautua ihmisiin, jotka kokevat jotakin vastaavaa. Mitä minä opin omasta sairastumisestani? Ajattelin jakaa omat kokemukseni syöpään sairastumisesta työelämän näkökulmasta.

Opin, että syöpä on sanana pelottava; sinulle, joka sairastut, läheisillesi, mutta myös kollegoillesi. Tärkein asia syöpään sairastuneelle on, että ympärillä olevat ihmiset eivät anna omalle pelolleen valtaa. Uskaltakaa osoittaa myötätuntoa, koska me olemme ihmisiä, myös työpaikalla. Työnantajani ja kollegani osoittivat  minua kohtaan myötätuntoa ja huolenpitoa, mikä sai minut tuntemaan suurta kiitollisuutta heitä kohtaan.

Työpaikalla ihmiset kysyivät avoimesti syöpään liittyviä kysymyksiä, miten minä voin, ja voisivatko he olla jollakin tapaa avuksi. He halusivat ymmärtää ja auttaa. He kuuntelivat silloin kun halusin puhua, mutta kunnioittivat myös toivettani, kun en jaksanut jutella asiasta tai halusin vain olla hetken ”tavallinen”. Työnantajani kysyi minulta, jaksanko tehdä töitä vai en? Tiimimme työnjaossa tehtiin tilapäisesti hieman muutoksia mikä mahdollisti sen, että pystyin tekemään töitä sen verran, kun jaksoin. Halusin kovasti tehdä töitä, mutta pääni ei aina ollut terävimmillään. Tiimini oli mitä mahtavin – he tukivat minua sekä hyvinä että vaikeina päivinä ja antoivat voimia jaksamiseeni.

Omat vinkkini mitä voit ammattiroolissasi tehdä, kun kollegasi sairastuu vakavasti:  

  • Uskalla ottaa yhteyttä ja muista myös pitää säännöllisesti yhteyttä (et häiritse!). Vakavasti sairastunut ei ehkä aina jaksa itse kirjoittaa viestiä tai soittaa. Muista, että vastaamaton puhelu on lohtu henkilölle, vaikka hän ei jaksaisi palata heti asiaan.
  • Muista, että kollegasi on sama henkilö kuin ennen sairastumistaan,  anna hänen olla oma itsensä ja juttele hänen kanssa asioista joista ennenkin puhuitte.
  • Muista kysyä jaksaako työkaverisi työskennellä kokoaikaisesti ja samojen työtehtävien parissa? Mitä me voimme tehdä, jotta kyseisen henkilön työtilanne helpottuisi (tämän asian huomioiminen on ennen kaikkea esimiestehtävissä olevien henkilöiden vastuulla).
  • Älä anna tekopirteitä ohjeita – muista kuunnella!
  • Kysy avoimia ja uteliaita kysymyksiä; Miten voit tänään? Miten meni lääkärillä? Voinko olla avuksi? Haluatko tänään puhua sairaudesta vai jostain aivan muusta?
  • On oikeasti sallittua sanoa, että et oikein tiedä mitä sanoa, mutta että ajattelet työkaveriasi.
  • Ole tietoinen, että mieliala ja vointi vaihtelevat suuresti päivästä toiseen, joten älä ota mitään henkilökohtaisesi.
  • Auta kollegasi ammattilaisen puheille, ehkäpä työterveyshuollon kautta? (tämän asian huomioiminen on ennen kaikkea esimiestehtävissä olevien henkilöiden vastuulla).
  • Ajattele ”outside the box”, mitä muuta työnantaja tai kollega voisi tehdä, jotta henkilö pääsee takaisin raiteille parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän palaa takaisin töihin?
  • Auta työntekijöitä ennaltaehkäisemään sairauksia. Tutkimusten mukaan terveellinen ruokavalio ja liikunta vähentävät syöpään sairastumisen riskiä. Syöpää sairastaneena en halua nähdä muiden sairastuvan samaan sairauteen.

Opin myös, että yksin ei aina tarkoita vahvaa. Kerroin avoimesti kollegoilleni mitä elämässäni tapahtuu, vaikka ensin ajattelin asian olevan henkilökohtainen, joka ei liity työminääni. Uskalsin kysyä apua ja tukea – se kannatti! Sain aivan upean tukiverkoston ja tukea jopa aivan odottamattomilta henkilöiltä. Joten viimeinen vinkkini sinulle, joka olet vakavasti sairas tai vakavasti sairaan lähiomainen – uskalla  pyytää  apua!

Hanne-Lise Hedman, HR-konsultti. Terve vuosi takana.

hanna_s

Intohimona ihmiset ja liiketoiminta. Ole yhteydessä.

Poimintoja sinulle

Wise Paper

HR-kysely 2020 | Mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu?

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä...
Lataa raportti
Blogi

Yhteistoiminta osana päivittäistä työarkea

Yhteistoimintaneuvottelut resonoi suomalaisille lähes poikkeuksetta negatiiviseen sävyyn. Aina, kun ”yt” nousee esille puheessa tai tekstissä,...
Lue lisää
Wise Video

Wise Video | Matkalla kohti tavoitteellista OKR-arkea | Case Enfuce

Keskustelemme tavoitteista ja etenkin OKR tavoiteasetanta työkalusta. Tavoitteet ohjaavat tekemistämme ja luovat sekä selkeyttä että...
Lataa webinaaritallenne
Blogi

Psykologinen turvallisuus vapauttaa aikaa luovuudelle ja oppimiselle!

Psykologisesti turvallisessa ympäristössä voi huoletta olla oma itsensä, esittää mielipiteitään ja ottaa vuorovaikutukseen liittyviä riskejä....
Lue lisää
Blogi

Optimoi oppiminen – luo ketterät oppimista tukevat käytännöt ja rakenteet

Koska sinä viimeksi opit jotain uutta? Mitä sinun tulisi muistaa, kun lähdet suunnittelemaan oppimista tukevia...
Lue lisää
Blogi

Työnantajakuvaan liittyvät termistöt, argh mikä suo! Let’s demystify! 

Ota haltuun työnantajakuvaan liittyvä termistö. Tässä kirjoituksessa pureudumme mitä nämä termit oikeastaan tarkoittavat. Toiselle se...
Lue lisää
Tapahtumat

Webinaari 8.4.2021 | #highimpactHR | osa 1

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Ensimmäisessä jaksossa tutustumme vahvasti kasvussa olevan Silo.AI:n...
Ilmoittaudu mukaan
Tapahtumat

Webinaari 22.4.2021 | #highimpactHR | osa 2

Me Wise:lla pääsemme työssämme tutustumaan erilaisten organisaatioiden HR-tekemiseen. Nyt me haluamme jakaa tässä kaksiosaisessa webinaarisarjassa...
Ilmoittaudu mukaan
Blogi

Strateginen henkilöstösuunnittelu on avain työnantajakuvatyöhön

Strateginen henkilöstösuunnittelu tekee tulevaisuuden osaajatarpeet näkyväksi. Tiedetään, millaista työvoimaa yritykseen tarvitaan, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. 
Lue lisää

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.