HR-kyselyn keskeiset havainnot | Selvitimme mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu!

18 marraskuu 2020

top-left
top-right
bottom-right

Opi ja inspiroidu | HR-kyselyn keskeiset havainnot | Selvitimme mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu!

Halusimme Wise Consultigilla selvittä, miten pandemia on vaikuttanut organisaatioihin, HR:n työn ja johtamisen prioriteetteihin. Mitä on agendalla nyt ja mikä on keskeistä tulevaisuudessa?

Kyselyyn vastasi 92 henkilöä, joista valtaosa (68 %) toimii HR johtajana / HR:n vastuuhenkilönä. Loput vastaajista toimi muussa HR-roolissa, toimitusjohtajana tai toisessa toiminnossa kuten henkilöstön kehittäjänä, konsulttina tai muutosjohtajana. Suurin osa vastaajista (40 %) kertoivat työskentelevänsä keskisuurissa yrityksissä, joiden henkilöstömäärä on 100–1000 henkilöä.

Kyselyn keskeiset havainnot:

Pandemia on vaikuttanut hyvin eri tavoin eri yrityksiin: vastaajat arvioivat pandemian vaikutuksia yrityksen liiketoimintaan hyvin eri tavoin. Vastaajista suunnilleen yhtä moni arvioi vaikutukset positiivissävytteiseksi, kun negatiivissävytteisiksi. Myös HR:n investointien osalta vastaajista yhtä suuri osa koki investoinnit ajankohtaisina ja ei ajankohtaisina.

Työympäristön muutokset keskeinen haaste keväällä: useimmat kokivat keväällä haasteita liittyen työympäristön muutoksiin, henkilöstön huoleen ja johtamisessa vuoropuhelun ja viestinnän ylläpitoon henkilöstön kanssa. Vain muutama vastaaja ei ollut kokenut mitään pandemiaan liittyviä haasteita.

HR:n projekteja on laitettu jäihin: suurin osa vastaajista ilmoitti, että oli joutunut laittamaan projekteja jäihin, tavallisin näistä oli rekrytoinnit.

100 % etätyöstä on siirrytty hybridimalliin: Keväällä suurimmassa osassa vastaajayrityksistä tehtiin 100 % etätöitä mutta syksyllä suurin osa toteutti hybridimallia, jossa työtä tehdään pääsääntöisesti etänä mutta osittain myös läsnä.

Suurin osa ilmoitti organisaation sisäisen yhteistyön parantuneen: noin puolet vastaajista koki tiimirajat ylittävän yhteistyön organisaation sisällä parantuneen pandemian aikana.

Johtamisen kehittäminen tärkeä fokusalue seuraavina kuukausina: Kun kysyttiin henkilöstöjohtamisen seuraavan kuuden kuukauden prioriteeteista suosituin, vastausvaihtoehto oli johtamisen kehittäminen. Johtamisen ja erityisesti etäjohtamisen kehittäminen oli myös keskeinen osa-alue, kun kysyttiin tulevaisuuden kannalta keskeisistä teemoista.

Erityisesti etäjohtamiseen ja hyvinvointiin halutaan panostaa tulevaisuudessa: kun kysyimme tulevaisuuden kannalta tärkeitä teemoja johtamisen osalta, useimmat mainitsivat etä-/hybridityöskentelyn johtamisen ja HR:n osalta hyvinvointi ja sen seurannan.

Eroja Suomen ja Ruotsin HR:n ja johtamisen prioriteeteissa: Ruotsissa digitaalisten työkalujen käyttöönotto oli ajankohtaisempaa sekä ketterä johtaminen ja itsensä johtamisen teemat vahvemmin HR:n tulevaisuusnäkymissä kuin Suomessa.

Haluaisitko sukeltaa syvällisemmin havaintoihimme siitä mitä Suomen ja Ruotsin HR-kentälle kuuluu? Lataa raportti kokonaisuudessaan tästä!

hanna_s

Haluaisitko kuulla lisää tulevaisuuden HR trendeistä?

Poimintoja sinulle

Blogi

Mitkä ovat ketterän HR:n hyödyt?

Muuttuvassa maailmassa vain responsiiviset organisaatiot menestyvät – eli ne, jotka jatkuvasti pystyvät adaptoitumaan muuttuviin markkinatilanteisiin, asiakastarpeisiin ja ostokäyttäytymisen muutoksiin.
Lue lisää
Blogi

Onko sinun organisaatiossasi nämä HR:n perusasiat kunnossa?

Yrityksen henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eli HR:n rakenteet, selkeästi määritellyt käytännöt, prosessit sekä vastuut...
Lue lisää
Blogi

Kun kartoituksesta tuli kirosana

Välillä tuntuu, että ”kartoitus”-sanasta on tullut melkein kirosana – emmekö vain voi lähteä tekemään? Ja...
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten hyödyntää intuitiota (työ)elämässä?

Tiesitkö, että intuitio on ihmisen ensisijainen ja luonnollinen tapa ajatella? Elämme maailmassa, jossa ihannoimme ja...
Kuuntele tästä
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Miten johtaa millenniaaleja?

Milleniaaleista ja miten heitä tulisi johtaa on puhuttu jo tovi, aihe loistaa edelleen ajankohtaisuudellaan. Tämä...
Kuuntele tästä
Wise Paper

Wise Paper | Oikeilla argumenteilla nostat HR-asiat yrityksesi tärkeysjärjestyksen kärkeen

Henkilöstöasiat liittyvät oleellisesti yrityksen kannattavuuteen. Työntekijöiden sitoutuneisuus parantaa yrityksen tulosta keskimäärin 8,6 %. Työntekijöiden sitouttaminen...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | HR-kartoituksella varmistat, että HR keskittyy oikeisiin asioihin

Fokusoiko HR oikeisiin asioihin? Nyky- ja tavoitetilan hahmottaminen voi tuntua turhanpäiväseltä ja halu päästä tekemään...
Lue lisää
Wise Paper

Wise Paper | 4 askelta kohti itseohjautuvampaa organisoitumista eli yhdessäohjautuvuutta

Itseohjautuvuuden avulla on mahdollista saavuttaa merkittävää kilpailuetua – motivoituneempia työntekijöitä, tyytyväisempiä asiakkaita sekä kustannussäästöjä.
Lue lisää
#loistatyössäsi -podcast

#loistatyössäsi -podi | Tulevaisuuden työelämän avaintaito on tunneäly

Tunneäly on noussut yhdeksi työelämän tärkeimmistä taidoista. Mitä merkitystä on tunnetaidoilla ihmisten ja työyhteisöjen johtamisessa?...
Kuuntele tästä

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.