Opi & inspiroidu

Täällä jaamme sinulle inspiraatiota organisaation  kehittämisestä, HR:stä ja johtamisesta.

Mistä haluaisit oppia lisää?

Täällä voit tutustua vinkkeihin ja havaintoihin HR:stä, johtamisesta ja organisaation  kehittämisestä.

Suodattaa


Blogi

Työntekijän lomauttaminen

Mitä lakisääteisiä asioita on otettava huomioon ja millaisia joustoja työmarkkinajärjestöt ovat ehdottaneet lomautusprosessiin koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa?
Lue lisää
Blogi

Miten työnantaja varautuu yllättäviin kriiseihin?

Poikkeustilanteet ja kriisit tarjoavat mahdollisuuden arvioida, kuinka hyvin olemme huolehtineet työympäristömme turvallisuudesta ja miten hyvin olemme varautuneita kohtaamaan kriisi- tai muita poikkeuksellisia tilanteita. Miten voimme vielä kehittää omia toimintatapojamme, jotta voimme myös poikkeustilanteissa vastuullisesti huolehtia liiketoiminnan jatkuvuudesta ja henkilöstön työturvallisuudesta.
Lue lisää
Blogi

Työnantajan tarkistuslista – liittyen Koronavirukseen

Kiinasta peräisin oleva Corona-virus, 2019-nCoV, leviää tällä hetkellä suurissa osissa maailmaa ja luo haasteita monille työnantajille. Alla olevaan työnantajan tarkistuslistaan on koottu koronaviruspandemiaan liittyviä asioita, joiden viestintä ja ohjeistaminen kuuluu työnantajan kriisiviestintään.
Lue lisää
Blogi

Suunnitelmallinen tekeminen tuo vaikuttavuutta työterveysyhteistyössäkin

Yhteistyö työterveyshuollon kanssa on usein HR:n vastuulla joko omana ohjelmanaan tai osana työsuojelu- tai työhyvinvointiohjelmaa –hyvät käytännöt yhteistyössä helpottavat, sujuvoittavat ja luovat pohjan vaikuttavalle ja tulokselliselle yhteistyölle.
Lue lisää
Blogi

Mitkä ovat ketterän HR:n hyödyt?

Muuttuvassa maailmassa vain responsiiviset organisaatiot menestyvät – eli ne, jotka jatkuvasti pystyvät adaptoitumaan muuttuviin markkinatilanteisiin, asiakastarpeisiin ja ostokäyttäytymisen muutoksiin.
Lue lisää
Blogi

Onko sinun organisaatiossasi nämä HR:n perusasiat kunnossa?

Yrityksen henkilöstömäärän kasvaessa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen eli HR:n rakenteet, selkeästi määritellyt käytännöt, prosessit sekä vastuut tulevat entistä tärkeämmiksi. Näistä voi muodostua este liiketoiminnan kasvulle ja työntekijöiden sitoutumiselle, mikäli tämä perusta tai ”kivijalka” ei ole kunnossa.
Lue lisää
Blogi

Henkilöstön palkitseminen ja edut – miltä sinun palkitsemispirtelösi maistuu?

Palkitseminen ja edut – tuo erottamaton parivaljakko puhututtaa pinnan alla säännöllisesti. Työyhteisössä on näiden osalta yleensä sapluuna valmiina ja toiminnassa, mutta kuinka monessa paikassa on pysähdytty aika ajoin miettimään voisiko siitä saada entistä resonoivamman?
Lue lisää
Blogi

Huono johtaminen tuhoaa hyvän työelämän

Annamme liikaa tilaa huonolle johtamiselle ja annamme huonojen johtajien toimia organisaatioissa vuosikausia, tuhoten itsetuntoja, potentiaaleja ja tuottavuutta. Toimintaan tulisi puuttua paljon nopeammin ja tehokkaammin.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme tai työskentelytavoistamme? Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me haluamme aidosti olla avuksi.